Kristinaclinic

 För kropp och själ

HiFu - hudföryngring, ansiktslyft utan kniv.

Vad är HIFU?

HIFU, High Intensity Focused Ultrasound) är ett alternativ till traditionell kirurgisk ansiktslyftning. Den stramar och lyfter ansiktshuden. Vid behandling av ansiktet förorsakas tusentals små koaguleringspunkter på 2-3 olika djup, dessa medför omedelbar sammandragning av vävnaden. Behandlingen stimulerar samtidigt till ny kollagenbildning vilket leder till en långvarig hudföryngrande effekt.

En HIFU behandling rör inte den synliga delen av din hud så du behöver inte ta en paus i ditt sociala liv. Energin från HIFU är helt oberoende av melanin och hemoglobin, vilken gör behandlingen passande för alla hudtyper. HIFU är fraktionell och mycket exakt vilket reducerar skador på omgivande vävnad.

När ser man resultat?

Det första resultatet upplevs ofta direkt efter behandlingen i och med att huden känns mycket stramare. Den verkliga förändringen se du först efter 3-6 månader i takt med att de nya kollagen fibrerna bildas. Du kommer i takt med förnyelsen av kollagenfibrerna se ett gradvis lyft och en uppstramning av huden. Oftast räcker det med 1 behandling men har man mycket slapp hud rekommenderar vi en ny behandling efter 6-12 månader.

Vad bör man tänka på?

Både män och kvinnor oavsett hudtyp kan behandlas. Är du gravid, äter blodförtunnande medicin, har pacemaker eller aktiv herpes kan du inte göra behandlingen. Har du nyligen gjort fillers så bör du vänta 1 månad.

Det är bra om man tar något smärtstillande 1-2 timmar innan behandlingen, exempelvis tablett Alvedon 1,0 gram. Behandling med HIFU kan känns lite som pirrningar och att det sticker i huden. De flesta upplever smärta men endast under pulseringscykeln när ultraljudsenergin appliceras mot huden. Detta är ett gott tecken på att den kollagenskapande processen har börjat.

Efter behandlingen

En lätt svullnad, rodnad, stickningar och ömhet kan kännas efter behandlingen men dessa är milda och övergående. Du kan direkt efter återgå till jobb eller andra aktiviteter. Sminka dig kan du göra direkt efter behandlingen.
DermaPen - Microneedling.


DermaPen är en kontrollerad, fraktionerad och riktad nålbehandling som stimulerar hudens tillväxtfaktorer och kollagen produktion. DermaPen används till att läka akne ärr, kirurgiska ärr och ärr av brännskador. DermaPen är det senaste genombrottet inom hudföryngring och används mot åldrad hy där våra behandlingar ger en tydlig huduppstramning och en mer fast hud.

Resultaten är jämförbara med fraktionerad laser-behandlingar men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid.

När DermaPen flyttas över hudens yta stimulerar den till nyproduktion av naturligt kollagen, samtidigt som fina microkanaler skapas i huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt. Detta ger även en kollagenstimulerande effekt djupt ned i huden samt säkerställer och höjer upptaget av behandlingspreparat.

Till skillnad från traditionella microneedling rollers orsakar DermaPen mindre trauma i huden och minimal epidermal (hud) skada, varför smärta och obehag minskar. Detta gör DermaPen till en säkrare och mer effektiv behandlingsform.

Carbon peeling
Hollywoodbehandling


Ge ditt ansikte en ny livfull lyster

En ansiktsbehandling med carbon laser peeling är den senaste peeling-behandlingen med laserteknik och mycket populär i USA.  Man använder en kol-lotion som fotoförstärkare för att uppnå flera terapeutiska-kosmetiska effekter på huden.

En  medicinsk aktivt kol-lotion  appliceras på huden och får torka i ca 15 minuter.  Sedan används en Q-switchad Nd:YAG laser för att värma och orsaka implosioner av kolpartiklarna som leder till att bryta ner kolet till små partiklar. Det har följande positiva effekter på den behandlade huden:

 • Gör huden fastare och hjälper till att reducera fina linjer och rynkor
 • Ger en hudföryngring
 • Stimulerar kollagenproduktionen samt förbättrar hudtonen
 • Porerna rensas från talg
 • Minskar stora porer
 • Krymper de oljeproducerande talgkörtlarna, vilket gör huden mindre fet (oljekontroll) och minskar utveckling av ny akne
 • Tar bort ytliga döda hudceller
 • Dödar och tar bort aknebakterier, vilket bidrar till att man kan behandla måttlig till svår akne
 • Förhindrar framtida break-outs av akne
 • Reducerar hyperpigmentering som tex cafe'-au-laut fläckar
 • Hjälper huden att få en ny livfull lyster

För att du ska få uppnå bättre resultat så rekommenderar vi minst tre behandlingar med ca två veckors mellanrum. 

Du bör EJ göra denna behandling om du äter antibiotika alt. kortison.
Medicinerar du mot acne bör du vänta 6 månader efter avslutat kur.

För att du ska få uppnå bättre resultat så rekommenderar vi minst tre behandlingar med ca två veckors mellanrum. 

Medicinerar du mot acne bör du vänta 6 månader efter avslutat kur.


Priser:
1 behandling 1595 kr
2 behandlingar 2500 kr
3 behandlingar 3500 kr


Botox och fillers

Rynkreducerande behandlingar med fillers och botox, rynkinjektioner, volymåterskapande och hudföryngrande behandlingar samt läppförstoring och läppkontur.

Injektionsbehandling med hyaluronsyra är något för dig som vill förbättra ditt utseende på ett  naturligt och diskret sätt. Behandlingen är dessutom skonsam, effektiv och har ett hållbart resultat.

Fillers läppförstoring

För att markera och framhäva sina läppar kan man göra fillersbehandling med hyaluronsyra. Man kan dels göra läppförstoring för att få större och fylligare läppar men också enbart fylla konturen för att markera läpparna och få bort smårynkor i läppkonturen.CryoPen

CryoPen arbetar med kyla för att effektivt behandla olika hudåkommor. Behandlingen tar bara några sekunder och endast 1-3 behandlingar krävs. Det är skonsam behandling som arbetar med millimeter precision som inte skadar omgivande vävnad.

Med CryoPen kan vi snabbt och smidigt frysa bort godartade hudförändringar  som t.ex..

Vårtor

Fibrom

Hemangiom

Leverfläckar

Sebhorroisk keratos
Pigmentfläckar /åldersfläckar 
Vårtor 
Fettknölar

 

Behandlingen är snabbt, effektivt och säker utan att skada frisk vävnad.
De flesta klarar sig utan bedövning, men vid speciella behov används bedövningskrämen

I samband med behandling.

Oftast räcker det med en behandling beroende på hudförändringens storlek och tjocklek. 

Efter behandlingen

Den brännande eller stickande känslan kan kvarstå några minuter efter behandlingen. I vissa fall kan en blåsa bildas som lägger sig inom ett par timmar, max ett par dagar.Inom 3-5 dagar kommer det att bildas en sårskorpa. Sårskorpan faller bort av sig självt efter ca 1-2 veckor. Beroende på omfattningen  av frysningen kan en ny sårskorpa bildas och processen upprepar sig.  För bästa resultat rör inte sårskorpan. När sårskorpan lossnar kan det finnas vissa förändringar i pigmentering av huden (ljusare eller mörkare). 

Skadan kommer att vara helt läkt inom 2-6 veckor

 

Vår (Cryopen) utrustning är levererade av Klinikutrustning Sverige AB en av Sveriges ledande leverantörer 

Mesoterapi (nålfri)

Nålfri mesoterapi är behandlingen som via elektriska impulser tillför huden olika sorters vitaminer och andra näringsrika ämnen.

Behandlingen utförs för att motverka olika hudåkommor som rynkor, fina linjer, celluliter, förslappad hud, bristningar och pigment fläckar.

 

Med nålfri mesoterapi;

 • aktiva ingredienser tränger längre in i huden för att ge ett mer önskvärt resultat,
 • lymfan dräneras,
 • toxiner och andra skadliga produkter förs bort,
 • förbättras ämnesomsättningen och blodflödet, dessa resulterar förbättring av hudens elasticitet och ökad produktionen av kollagen och elastinfibrer.

 

Behandlingen:

• ger huden vitalitet, fukt, glans, flexibilitet och mjukhet

• stärker hudcellerna

• förbättrar spänsten i huden, blodcirkulationen i ansiktet och oxideringsflödet till hudcellerna

• reducerar rynkor och dämpar åldringsprocessen

• minskar djupa rynkor

• hjälper äldre hudceller att fungera som unga celler

 

Metoden fungerar genom att man applicerar den önskade produkten på huden. Sedan arbetar man med ett handstycke i cirkelrörelse på huden. I vanligt fall tränger små mängder ca 2-3% av hudvårdsprodukter igenom huden via hårsäckar, svettkörtlar och talgkörtlarna.  Dessa platser är ojämnt fördelade över huden och för små för att absorbera tillräckliga mängder av produkten. Elektromagnetiska pulser som alstras genom handstycket öppnar porerna så att de aktiva ämnena kan lätt gå ner i huden