Microdermabrasion

Microdermabrasion är den ytligaste formen av hudslipning. Här slipar man ned hudens yttersta lager, det s.k. epidermis på ungefär samma sätt som när man slipar en yta med ett mycket fint sandpapper. Detta stimulerar återuppbyggnaden av ny frisk hud.

Microdermabrasion är en skonsam metod för att fräscha upp huden och i viss mån reducera ytligt belägna rynkor, acne, solskador, pigmentförändringar, ojämn hudton, fina linjer samt grova porer.

Vad kan jag förvänta mig av en Microdermabrasio?

Innan man genomför en microdermabrasio är det viktigt att känna till ett par saker:

  • Resultaten är ytliga eftersom man endast påverkar epidermis
  • Inledningsvis krävs en serie om 5-8 behandlingssessioner
  • För att behålla uppnådda resultat underhållsbehandlar man ca var tredje månad

Microdermabrasion fungerar för patienter i alla åldrar och på de flesta hudtyper. Det kan dock hända att vissa hudproblem inte kan behandlas med Microdermabrasio. I vissa fall kan huden till och med förvärras av behandlingen. Exempelvis bör personer med Rosacea eller annan överkänslighet i huden inte utföra microdermabrasion.

Mikrodermabrasioner utförs i första hand i ansiktet men även på kroppen. Behandlingen är enkel, smärtfri, kontrollerad och ingen bedövning behövs.

Mikrodermabrasion utförs genom att ett litet munstycke förs över huden. Som en liten minidammsugare. Ett vakuum bildas mellan huden och munstycket samtidigt som små kristaller blåser ut med ett visst tryck. Kristallerna slipar bort det yttersta hudlagret genom en varsam blästring.

Efter slipningen bygger huden upp ett nytt yttre lager (epidermis) samtidigt som kollagenproduktionen i hudens undre lager (dermis) stimuleras. På så sätt uppnås effekten.

Behandlingen kan ta allt från 5 till 60 minuter, beroende på hudtyp, problematik och mål med behandlingen.

En microdermabrasion är som sagt en enkel behandling. Normalt sett krävs ingen återhämtningstid och man kan återgå till normala aktiviteter omedelbart efter behandlingen.

Oftast uppstår en lätt rodnad i huden som varar i någon timme. Huden kan även börja fjälla lätt. I vilken omfattning beror på hur intensiv behandlingen varit

Potentiella risker och komplikationer

Om man slipar så djupt att sårvätska uppstår finns risk för infektion. När vätskande sår övergår till skorpbildning ska huden hållas torr och skorpan ska hållas orörd tills den faller av sig själv.

Under läkningsprocessen är man extra mottaglig för solskador på huden. Det är viktigt att undvika direkt solljus och använda hög solskyddsfaktor (SPF 20 och uppåt) under de följande veckorna för att undvika pigmentfläckar. För personer med mörkare hudton finns en ökad risk för pigmentfläckar vid slipningar.

Priser

45 min 900 kr